Care sunt beneficiile angajarii unui designer de interior?

Un designer de interior folosește în mod optim spațiul și creează o casă bine proiectată, care reflectă gustul personal și stilul de viață al proprietarului. Designerul de interior nu numai că ajută la realizarea procesului de design fără efort, dar face și recomandări având în vedere unele obiective pe termen lung, astfel încât decorul casei să fie de lungă durată și bine echilibrat.

În acest ghid veti gasi avantajele numirii unui designer de interior, astfel încât să puteți decide dacă este mai bine să mergeți pe cont propriu folosind produse de bricolaj sau să angajați un profesionist pentru amenajarea interioarelor casei.

1. Asigura o bună gestionare a spațiului

 • Designerii de interior sunt specializați în planificarea spațiului și știu cum să maximizeze spațiul și să mărească funcționalitatea casei, folosind fiecare centimetru pătrat din spațiul disponibil.
 • În timpul procesului de proiectare, designerul de interior ia măsurătorile reale și elaborează aspectul mobilierului. Scopul principal al amenajării mobilierului este de a obține un spațiu optim folosit, fara pierderi inutile, de a aduce lumină naturală maximă și de a crea un spațiu fără dezordine și bine organizat.

2. Se asigura de buna desfasurare a proiectului

 • Un designer de interior coordonează legatura dintre client și alte agenții externe, cum ar fi electricieni, instalatori și dulgheri. Designerul de interior supraveghează constant proiectul.
 • Designerul de interior este, de asemenea, implicat în coordonarea între membrii familiei casei, analizând cerințele lor individuale și încorporându-le în design.
 • Designerii de interior își folosesc cunoștințele tehnice pentru a furniza desene de lucru și le predau diferiților contractori, astfel încât aceștia să poată executa lucrarea specificată la șantier. Desenele detaliază dimensiunile, materialele și finisajele.

3.  Înfrumusețează spațiul

 • Designerii de interior își folosesc cunoștințele profesionale pentru a îmbunătăți estetica și pentru a adăuga o notă de designer decorului general al casei.
 • Un alt plus este că designerii de interior au experiența de a gândi creativ și știu să vizualizeze imaginea de ansamblu a casei în ceea ce privește stilul de design, alegerea culorilor și aspectul.
 • Aceștia funcționează ca ghid și sunt implicați în selecția diferitelor materiale care pot aduce împreună un aspect armonios si uniform pentru interioare.
 • Un designer de interior îl ajută pe proprietar să obțină aspectul dorit pentru locuință ținând cont în același timp de suprafața locuinței și de constrângerile bugetare.

4. Economiseste timp

 • Se economisește mult timp în timpul execuției proiectului, deoarece proprietarul casei nu trebuie să petreacă timp suplimentar în cercetarea și aflarea diferitelor tipuri de materiale care sunt disponibile pe piață.
 • Un alt avantaj este că un designer de interior îl ajută pe proprietar să ia decizia corectă în ceea ce privește aprovizionarea și achiziționarea diferitelor articole de decor, cum ar fi corpuri de iluminat, materiale pentru podele și materiale de tapițerie. Acest lucru se datorează faptului că designerul de interior are cunoștințe ample și aprofundate despre diferitele produse care sunt disponibile pe piață, pe care tu sau eu ar trebui să petrecem zile întregi căutând și poate încă nu le găsim.
 • Un designer de interior asigură un flux bun de lucru, deoarece știe ce trebuie făcut pentru a asigura finalizarea la timp a proiectului.

5. Economiseste bani

 • Angajarea unui designer de interior profesionist are ca rezultat cheltuieli suplimentare în ceea ce privește plata taxelor de consultanță suplimentare, dar se dovedește a fi mai ieftin pe termen lung. Cum? Proprietarul poate folosi expertiza designerului de interior pentru a lua decizii înțelepte de design la fața locului.
 • Acest lucru va ajuta proprietarul casei să evite să facă unele greșeli costisitoare de design. Rectificarea oricărei greșeli sau erori la fața locului va avea ca rezultat cheltuieli suplimentare și timp, așa că dacă se poate evita, merită taxa designerului.
 • Un designer de interior îl ajută pe proprietar să-și aloce fondurile cu înțelepciune și să investească doar în zonele în care este necesar. Prin urmare, reduc cheltuielile suplimentare pentru ca proprietarul casei să nu-și depășească bugetul.
SFATUL NOSTRU

Atunci când vă alegeți designerul de interior, asigurați-vă că puteți comunica bine și vă puteți expune ideile confortabil.

Pentru finalizarea cu succes a proiectului, fiți foarte clar și direct în ceea ce privește bugetul dvs. chiar de la începutul proiectului.

Spune-ne: Ai angajat vreodată un designer de interior? Împărtășiți-vă experiența în comentarii de mai jos.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like