generator de curent

De ce sa cumperi un generator de curent

Un generator de urgență este un element ideal de adăugat la lista de verificare a pregătirii pentru situații de urgență și vreme nefavorabila. De asemenea, este înțelept să cumperi un generator acum, așa că, chiar dacă nu îl utilizați în lunile cu vreme ploiasa si posibile furtuni, veți fi pregătit si pentru perioada caniculara, cand o pana de curent nu este ceva neobisnuit.

Daca esti chiar acum in cautarea unui generator de curent, prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui e: De ce tip de generator am nevoie? Trebuie sa hotarasti daca ai nevoie de o sursa stabila de curent, pe care vrei s-o folosesti cateva zile la randul, sau iti este suficient un generator de avarie, care poate furniza curent electric o perioada limitata de timp (si este mai ieftin decat prima varianta).

Un generator de curent nu e intotdeauna ieftin, dar e o achizitie pe termen lung si e necesar sa-ti acorzi timp in procesul de research astfel incat sa fii sigur ca faci alegerea potrivita.

Puterea generatorului de curent

Al doilea pas cand vrei sa selectezi generatorul electric adecvat pentru casa ta este sa te gandesti ce aparate electrice vei alimenta cu ajutorul aparatului, cate vei utiliza in simultan si ce putere este necesara pentru buna lor functionare.

Numarul de prize

In general, e bine sa alegi un generator cu un numar cat mai mare de prize, dar daca generatorul este legat la reteaua electrica a casei, numarul de prize nu mai este asa important deoarece vei folosi prizele locuintei.

Cateva caracteriatici pe care trebuie sa le aveti in vedere in momentul in care intentionati sa faceti achizitia, sunt: tipul si puterea motorului, tipul filtrului de aer, capacitatea cilindrica, combustibil, pornire, putere maxima si/sau nominala, tensiune/frecventa, capacitate rezervor, turatia grupului, autonomie de lucru, dimensiuni de gabarit, protectie, pret si alte caracteristici.

Combustibilul utilizat

Aici ai două opțiuni: pe motorină sau generator alimentat cu benzină.

 • Motorină

Generatorul electric diesel – unul din cele mai puternice și mai costisitoare modele. Dacă intenționezi să cumperi un asemenea generator înseamnă că necesitățile de energie ale locuinței tale sunt majore, și că ai un buget generos.

Un model care va avea 1500rpm va avea nevoie de reparații considerabile abia după aproximativ 12000 de ore de funcționare.

 • Benzină

Cel mai bun generator electric pentru acasă va fi cel pe benzină dacă ești în căutarea unui aparat foarte silențios.

De ce sa cumperi un generator electric?

 1. Țineți în funcțiune aparatele electrocasnice esentiale
  Deținerea unui generator de urgență vă va permite să păstrați în funcțiune aparatele necesare în casa dvs., cum ar fi luminile suspendate, frigiderul și chiar echipamentele medicale. În acest fel, atunci când puterea revine în sfârșit, gospodăria ta nu va rata nicio secundă.
 2. Preveniți deteriorarea alimentelor
  Este un sentiment îngrozitor când tocmai ți-ai aprovizionat frigiderul și se întrerupe curentul, știind că probabil ai irosit bani și ai pierdut mesele pentru o săptămână. Un generator de urgență va împiedica producerea acestui scenariu stresant, lasand frigiderul și congelatorul să funcționeze fără probleme.
 3. Protejați-vă casa de daune provocate de inundații
  Odată cu furtunile, vine si ploaia care poate provoca potențiale inundații. Din fericire, pompa de colectare a casei tale va combate orice problemă de inundație… până când se stinge curentul. O pompă electrică de bazin nu poate funcționa fără electricitate. Dacă aveți un generator, acesta poate fi folosit pentru a vă menține pompa de rezervor în funcțiune și pentru a vă ajuta să împiedicați subsolul să se inunde în timpul ploilor puternice.
 4. Păstrați-vă casa (și familia) confortabilă
  Deși cu toții ne putem descurca fără energie electrică pentru o perioadă scurtă de timp, cu cât o întrerupere durează mai mult, cu atât casa ta va fi mai puțin confortabilă fără facilitățile tipice și necesare pe care le oferă de obicei. Nimănui nu-i place să stea în întuneric fără căldură (sau aer condiționat) mult timp. Un generator vă va menține familia fericită, confortabilă și calmă.
 5. Liniște sufletească
  Nimănui nu-i place să se simtă neajutorat în timpul unei urgențe. A avea un generator este o modalitate de a fi proactiv și de a fi pregătit pentru neașteptate. Nu va trebui să fiți dependent de compania electrică locală și vă puteți simți sigur că gospodăria dvs. va continua să funcționeze și familia dvs. va rămâne confortabilă până la restabilirea curentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like